top of page

Ideari del Centre

ideari.jpg

1.- PRINCIPIS BÀSICS

​

Col·legi CC L’Esperança es situa dins el marc d’un pluralisme d’opcions educatives al si de la societat. S’ofereix com mitjà que facilita la llibertat dels pares i dels joves per assolir la formació de la persona.


Partim, doncs, del fet que tota persona té dret a la educació i que els pares són els primers i principals responsables de l’educació dels seus fills. El principi bàsic del nostre ideal educatiu és la família en qualsevol de les seves formes actuals i enfocada al benestar dels nins i nines.


El nostre centre educatiu per les seves característiques és una comunitat educativa molt familiar i propera on la implicació dels equips pedagògics amb els valors familiars es innegable. El centre funciona com una gran família on els alumnes es troben com a casa essent aquest aspecte una característica fundamental de Col·legi L’Esperança

.

​

2.- OBJECTIUS

​

La nostra opció educativa ofereix:

​

  • Afavorir el desenvolupament harmoniós de la persona física, intel·lectual i moral.

​

  • Promoure la responsabilitat i esforç en l’estudi com a mitjà per arribar a complir els objectius que cada persona persegueix.

​

  • Responsabilitzar i acompanyar a les famílies en la seva missió i contribució en l’educació dels seus fills i filles.

​

  • Transmetre i inculcar a l’alumne el respecte als drets, deures i llibertats humans, assolint els valors adients per aconseguir aquest fets.

​

  • Estimular l’esforç personal de l’alumne com a mitjà de la seva pròpia educació i mitjà per la seva progressió futura fent-los conscients de la importància d’aquest fet.

​

  • Estimular i fomentar la creativitat relacionada amb produccions artístiques diferents fomentant el seu desenvolupament personal.

​

  • Fomentar el coneixement, participació i arrelament de les diverses manifestacions culturals presents a les tradicions de les Illes Balears.

​

  • Estimular als alumnes en la pràctica d’esport i alimentació saludable com a base per una vida saludable i plena.

​

3.- LA COMUNITAT EDUCATIVA

​

Entenem per comunitat educativa la constituïda per totes aquelles persones que tenen relació amb el fet de l’educació, alumnes, famílies, equips docents i personal no docent amb el mateix objectiu: el desenvolupament integral del alumnes i amb una unitat de propòsits i actuacions.


La Comunitat Educativa del centre està formada per totes les persones que contribueixen a la funció educadora.


Entenem la participació en la vida del Centre com un dret i un deure de corresponsabilitat de tots els membres, en grau proporcional a la pròpia responsabilitat, preparació i competència específica.


Conseqüentment:

 

Els alumnes: Son els protagonistes i el veritable centre de tota l’activitat educativa. És per això que haurem de cultivar la creativitat d’ells i elles així com la participació activa en la seva pròpia educació, mitjançant una metodologia adequada que aconsegueixi:

​

  •     l’educació moral i humana

  •     l’educació intel·lectual

  •     l’educació cívica

  •     l’educació física

​

Els equips docents: Del punt anterior se’n deriven importants exigències per als professors, dedicació preferent als alumnes de menys possibilitats; entrega total, afectiva i efectiva, a cada alumne;compliment exacte dels deures professionals; col·laboració eficaç que pugui suscitar i incrementar l’interés dels alumnes pel desenvolupament dels valors morals i humans: ordre, responsabilitat, sinceritat, solidaritat, constància..

​

Les famílies: Volem que siguin responsables i fomentin en la família un ambient que asseguri l’educació integral. Cal, doncs, que participin en la vida del Centre, amb contactes freqüents amb els Professors, Tutors, Cap d’Estudis i Direcció, a fi d’assolir els objectius d’aquest ideari.

 

També és impescindible que les famíies col·laborin amb la coordinació i coherència suficient per no caure en contradiccions que ens portaran a confusions, malentesos o fins i tot actuacions incoherents dels seus fills i filles cosa que desestabilitzaria l’assoliment tant dels valors com a persones com de tot allò que creiem que els alumnes han d’assolir en les etapes educatives que impartim al centre..

​

L’entorn social: El Centre es vol guiar per criteris socialment oberts, respectuosos amb els drets humans, i, sobretot, té en compte que el principi i la meta de l’educació és preparar l’alumne per poder assolir una profunda consciència de solidaritat humana i adquirir uns autèntics valors ètics i morals que li permetin una correcta vida en la societat actual..

​

4.- METODOLOGIA

​

El Centre practica una pedagogia que té com a principi, com a centre i com a fi l’alumne i la familia en qualsevol de les manifestacions actuals d’aquesta.

 

Respecta i cultiva l’originalitat de l’infant, que ha de madurar la seva personalitat de forma diferenciada.

​

  • Fomenta el sentit de responsabilitat vers l’estudi, el treball cooperatiu, l'autoavaluació i la coeducació també treballam valors vers el treball, bassats necessàriament en la disciplina el control i l’esforç personal com a vehicle de prosperitat futura dels nostres alumnes.

​

  • Educam mitjançant un sistema organitzat coordinant a totes les etapes i nivells, tenint molt en compte els objectius generals de cada un d’ells i assolint-los amb fortalesa.

​

  • Entén que ha de ser una pedagogia adaptada a l’alumne i al medi social i cultural en permanent canvi i fent adaptacions contínues al dia a dia en aquestes qüestions.

​

  • Educam i elaboram metodologies per què els alumnes assoleixin competències bàsiques en llengua catalana i castellana així com en una llengua estrangera, assolint tots els aspectes de base que l’aprenentatge d’aquestes llengües impliquen en quant a comprensió lectora i expressió oral i escrita.

​

  • Entenem que els alumnes han d’assolir competències digitals adaptades al nostres dies i assolir un nivell de coherència i responsabilitat amb el seu ús.

bottom of page